Najaarsbijeenkomst Blauwzaam Beheerconvenant 20 september 2019

Thema: "De berm komt tot bloei"

 

LocatieSteunpunt de Banne | Banneweg 22 |Gorinchem
Tijd 8.45 uur Inloop + netwerken
 9.00 uur Welkom en Start programma
 12.00 uur Sluiting
GastgeverProvincie Zuid Holland

 

   

  Twee keer per jaar organiseert Stichting Blauwzaam een bijeenkomst binnen het groene netwerk om te praten over beheer en uitbreiding van Het Prachtlint. Dit keer een extra bijzonder moment omdat door de fusie van de gemeenten Zederik, Leerdam en Vianen en de overstap naar de provincie Utrecht meer organisaties betrokken zijn bij het beheer en opschaling van Het Prachtlint. 

  Kwalitatieve Opschaling
  Provincie Zuid Holland is onze gastheer op deze bijeenkomst. Goed beheer is een uitdaging.  Elk stukje heeft zijn eigen zorg nodig. Joost Smits, projectleider neemt ons mee in de zoektocht van beleid naar uitvoering van ecologisch bermbeheer, van ambitie naar resultaat. Omschakelen is makkelijker gezegd dan gedaan. Olga Kempen, kenner en adviseur ruimtelijke omgeving binnen de Provincie gaat op een interactieve manier aan de gang met de deelnemers. Welke contracten voor bermbeheer werken wel, welke niet? Moet het anders? Heb je andere mensen nodig? Kan dat wel in een grote organisatie als bijvoorbeeld de Provincie of het Waterschap? Ga je regels voorschrijven? Wie en wat bepaalt de aannemer waarmee je in zee gaat. Wat vind jij de beste (meng-)vorm voor jouw organisatie? (RAW – UAV-GC) Waar sta jij en waarom? Ben je er klaar voor? Misschien te veel vragen voor een half uurtje? De antwoorden moeten er wel komen. 

  Terugblik op 28 maart
  In die bijeenkomst zijn er parels en bermen toegevoegd en aangedragen voor ecologisch beheer. Het Prachtlint blijkt aan te staan. Hoe staat het ermee? Is het inderdaad ervan gekomen. Richard en Esther vertellen hun ervaringen van de afgelopen maanden. 

  Klap op de vuurpijl
  20 september ondertekenen nieuwe partijen het Beheerconvenant Prachtlint. De organisaties presenteren in pitches wat hun bijdrage wordt, hoe ze het ecologisch beheer vormgeven. 

  Meer over het Prachtlint en haar doelen en resultaten.

  Beheerconvenant 2019

  Uitnodiging 20 september 2019

  Lijst van  aanwezigen op de Bijeenkomst 20 september 2019  DEELNEMERS 2019