3ACP

3ACP is specialist in het realiseren van spraakmakende aluminium gevels en interieurbekleding voor kantoren, winkels en andere gebouwen. Als gecertificeerd verwerker van de aluminium composietpanelen van ALUCOBOND® werken wij iedere dag nauw samen met architecten en aannemers om de prachtige ontwerpen van de tekentafel daadwerkelijk te realiseren. Dit doen wij vanuit onze productiefaciliteit in Groot-Ammers, waar wij de tekeningen tot in detail uitwerken, het materiaal op voorraad houden en assembleren en de montageteams aansturen.

 

Bij 3ACP voelen we ons verantwoordelijk voor onze leefomgeving. Dat is in ons eigen belang en in het belang van toekomstige generaties. Onze maatregelen:

- Onze reststromen zijn minimaal. Met een deel van deze reststromen maken wij leuke, functionele producten die we zelf gebruiken of weggeven. Voor andere reststromen zoeken wij actief naar nieuwe toepassingen door deel te nemen aan de werkgroep 'Circulair Ondernemerschap' van Stichting BlauwZaam en door partner te zijn in het gelijkluidende convenant.

- Van 2012 tot 2014 waren wij deelnemer aan het eerste Energieconvenant van Stichting BlauwZaam.

- 96 zonnepanelen die meer dan onze behoefte aan elektriciteit opwekken.

- Een warmtepomp die zorgt voor een aangenaam werkklimaat zonder aardgas.

- 2 elektrische ruwterreinhoogwerkers voor onze montageploegen, waardoor we uitstoot en geluidsoverlast op de bouwplaats voorkomen.

- Elektrische auto’s voor ons managementteam

- 100% CO2-compensatie van de uitstoot van de rest van ons wagenpark (2019: 23 ton) door de meeropbrengst van onze zonnepanelen en door ons CO2-partnerschap met www.treesforall.nl en www.justdiggit.nl.

- Ook voor iedere vaste medewerker, parttime medewerker, adviseur en andere direct betrokkenen bij ons bedrijf planten we via bovenstaande organisaties één boom in Nederland en één boom in het buitenland.

- Voorkoming van hittestress en wateroverlast door op ons terrein zoveel mogelijk groen aan te leggen en zo min mogelijk te bestraten.

- Sponsoring van het Unesco Werelderfgoed te Kinderdijk, ten behoud van het prachtige cultuurerfgoed in onze polder.

 

Voor de nabije toekomst:

- We zijn met al deze maatregelen sinds 2019 klimaatneutraal. Vermoedelijk zijn we zelfs klimaatpositief. Voordat we dat beweren, willen we dit eerst goed in kaart brengen en in concrete cijfers uitdrukken. 

- We willen vanaf 2020 een bepaald bedrag reserveren voor iedere geleverde vierkante meter dak en gevel. Daarvan worden bomen aangeplant via www.treesforall.nl en www.justdiggit.nl, ter compensatie van de warmteabsorptie van de daken en gevels die 3ACP aanlegt.