SnelleVliet Touringcars
 

SnelleVliet maakt van duurzaamheid een werkwoord

Touringcarbedrijf met hart voor de klant én het klimaat

SnelleVliet, het familiebedrijf van echtpaar én directie Lianne van Vliet en Ruud van der Marel weet al vier generaties lang waar het om moet gaan: kwaliteit en duurzaamheid. Dit maakt het touringcarbedrijf een graag geziene organisatie in de bedrijfs-, evenementen- én toeristische wereld.

In 1932 werd door SnelleVliet de eerste touringcar aangeschaft; een tweedehands 18-persoons Chevrolet busje. Anno 2019 bestaat het wagenpark van SnelleVliet uit 35 midibussen en touringcars waarmee door heel Europa gereden wordt. “Hoewel we een groot wagenpark hebben, is dat niet waar we ons mee onderscheiden”, zegt directeur Ruud van der Marel. “Iedereen kan de nieuwste bussen in zijn bezit hebben. Wij investeren daarnaast voortdurend in duurzaamheid en in klantvriendelijkheid.”

Duurzaamheid moet je dóen
Vooropgesteld dat reizen per bus de meest duurzame manier van reizen is met de laagste CO2 uitstoot per reizigerkilometers. Alleen fietsen of wandelen belast het milieu minder.
Met duurzaamheid en klantvriendelijkheid doelt Van der Marel niet alleen op de gastvrijheid van onze mensen, maar met name ook op het meedenken met de klant. “Een klant moet altijd zijn eigen wensen kwijt kunnen bij ons. Wij proberen dan vervolgens niet alleen die wensen te realiseren, maar ook nog beter te maken met suggesties hoe het duurzamer kan. Dat sluit ook aan bij ons ideaal zo duurzaam mogelijk te zijn; waarom een te grote bus of langere route? Duurzaamheid is niet iets wat je alleen kan bereiken met de nieuwste bussen, je moet het ook vooral dóen.”
SnelleVliet bezit dan ook een vijf-sterren keurmerk van EcoStars, is er een EasyDrive duurzaamheidsprogramma, hebben we het Milieubarometercertificaat en de chauffeurs worden regelmatig getraind in ‘het nieuwe rijden’.

“Iedereen kan de nieuwste bus met de hoogste Euronorm en laagste emissie in zijn bezit hebben. Wij investeren daarnaast voortdurend in duurzaamheid en in klantvriendelijkheid.”

Met een wagenpark van midibussen tot en met Dubbeldekkers, van basic tot luxe is SnelleVliet doorlopend in transitie van traditionele brandstoffen naar duurzame varianten zoals Bio Diesel, HVO en in de nabije toekomst op elektrisch aangedreven touringcars.
Goed voor de klant, goed voor het milieu en goed voor onze kinderen!”

Ik kreeg wekelijks verzoeken voor een steuntje in de rug. Daarom hebben we een stichting opgericht, “Stichting Bus voor een Dag”.

Maatschappelijk verantwoord met een stichting
Niet alleen aan het klimaat wordt gedacht door SnelleVliet, ook aan mensen die soms een steuntje in de rug kunnen gebruiken. “Ik kreeg wekelijks meerdere verzoeken voor sponsoring en ondersteuning. Daarom hebben we een stichting opgericht, ‘Stichting Bus voor een Dag’”, aldus Ruud van der Marel.
Het bestuur en de commissie bestaan volledig uit werknemers van Snelle Vliet, als directie doen wij jaarlijks een schenking aan de stichting. ‘Bus voor een Dag’ besluit zelfstandig of een aanvraag wel of niet gehonoreerd wordt en er dus een bus voor het gebruik van één dag wordt aangeboden. Diverse medewerkers van SnelleVliet rijden voor de Stichting als vrijwilliger.
“Zo zijn we jaarlijks sponsor van 2 Roparun teams, hebben we onlangs voor de Ronald McDonald vrijwilligers naar een avondje uit gereden. Of toen de Politiebond besloot niet zelf op een uitje te gaan, maar deze te schenken aan kansarmen en ouderen. Heeft de stichting het vervoer verzorgd”, zegt Van der Marel trots.

SnelleVliet Touringcars B.V.
van Hennaertweg 4
2952 CA  Alblasserdam

 

T          078 69 20 120
e          info@snellevliet.nl
w         www.snellevliet.nl

c          Ruud van der Marel