WIJIJ werft kandidaten met talent
 

Het nieuwe, regionale online platform WIJIJ speelt in op de veranderende situatie op de arbeidsmarkt met een hele innovatieve kijk op werk.

WIJIJ (spreek uit als wij-jij) zoekt de perfecte match tussen banen en mensen op basis van talent en persoonlijkheid, daarna wordt gekeken naar competenties, werkervaring en vaardigheden. Zo vinden werkgevers kandidaten met passie voor het werk, die in de regio wonen en ook passen binnen de bedrijfscultuur.

Alle kandidaten die zich sinds de start bij WIJIJ hebben ingeschreven, inmiddels vele honderden, doen dit uit vrije wil en zijn gemotiveerd op zoek naar werk dat bij hem of haar past.

Werkgevers die zich aansluiten bij WIJIJ en lid worden van de coöperatie krijgen toegang tot de database en de zogenaamde Talentenpool. Hierin kunnen zij zelf op zoek naar nieuwe medewerkers en talenten. Daarnaast ondersteunt het webcare-team van WIJIJ zowel werkgevers als kandidaten om de perfecte match te vinden. Ook helpt het team mensen om hun profiel op het platform zo goed mogelijk in te richten.

Beslis mee
Een ander voordeel van de coöperatie is dat je een stem krijgt in de organisatie WIJIJ en meebeslist in de doorontwikkeling van het platform. Er zijn verschillende samenwerkingsvormen voor zowel het MKB als voor grote werkgevers of regionale uitzendbureaus. WIJIJ is actief in de regio’s Gorinchem, Vijfheerenlanden en Molenlanden. Het platform is ontstaan op initiatief van Avres, UWV, FNV, CNV en VNO NCW-West. Kijk voor meer informatie op www.wijij.nl/voor-werkgevers of neem contact op via 06-57632121 of info@wijij.nl.

Enthousiaste ondernemers
Onlangs organiseerde WIJIJ een eerste bijeenkomst voor werkgevers en kandidaten in Gorinchem. Tijdens deze ontmoeting toonden zowel de ondernemers als de werkzoekenden zich erg enthousiast over de moderne aanpak van WIJIJ. ‘Wij geloven in deze aanpak’, aldus een van de ondernemers. ‘Talent en persoonlijkheid zijn het meest belangrijk, andere vaardigheden kun je leren.’
In september staat de volgende bijeenkomst gepland. De exacte locatie en datum zijn nog niet bekend, maar worden binnenkort op de website www.wijij.nl aangekondigd.