Verslag Bijzondere BlauwZame Bijeenkomst
(28 november 2019) bij APhoutconstructies

 


Gastheer Ap Kremer

Ap is eind december 2003 gestart met aannemersbedrijf APHoutconstructies B.V. Gespecialiseerd in water - en bouwkundige houtconstructies. Hieruit is APEikenhoutconstructies, APHoveniers, APStalenkozijnen, APBoomstamtafels, APInterieur, Time Out Second Home, Upcycled Wood en Nur Holz Nederland ontstaan. Binnen deze onderdelen zijn de elementen hout, kwaliteit, prijs en duurzaam ondernemen de belangrijkste drijfveren.

www.aphoutconstructies.nl


 

Bouwen in hout als duurzame oplossing


De novembereditie van onze maandelijkse Bijzondere BlauwZame Bijeenkomst staat in het teken van Bouwen in Hout als duurzame oplossing voor het klimaatprobleem. Op 18 oktober was het programma VPRO Tegenlicht geheel gewijd aan dit onderwerp. Op 28 november is Bouwen in Hout het onderwerp van onze nieuwe BBB.

Een 2 minuten impressie van Tegenlicht.

Gastheer Ap Kremer geeft met zijn APHoutconstructies b.v. al sinds 2005 een duurzaam antwoord op het groeiende klimaatprobleem. “Afvalhout bestaat niet” is zijn motto. In de showroom waar hij ons ontvangt is dat te zien. Talloze fraaie meubelen en wanddecoraties maken hij en zijn mensen van wat anderen als afvalhout beschouwen. Maar het belangrijkste wat APHoutconctructies doet is bouwen van complete projecten in hout.

Bouwen in gecertificeerd hout is een duurzame en zeer fraaie oplossing voor het blijvend opslaan van CO2. In deze tijd van een totale bouwstop door de stikstofproblematiek is dit actueler dan ooit. In de VPRO documentaire werd ingegaan op bouwen in CLT, massief houten constructieplaten van kruislings op elkaar verlijmde vloerdelen tot zeer grote platen van 15 cm dik. APHoutconstucties werkt met een nog duurzamere plaat: zonder lijm maar met speciale hardhouten schroeven die zichzelf blijvend vastzetten.

Voor de aanpak van het klimaatprobleem en de stikstofproblematiek zal hier in ons land veel meer gebouwd moeten worden in hout. Het zal ervoor zorgen dat we veel meer gebruik gaan maken van de vele duizenden hectares bos die ooit voor houtproductie geplant werden. Door het selectief gebruik hiervan en het zorgvuldig herplanten ontstaat een beter bos met meer biodiversiteit en een betere leefomgeving voor mens en natuur.

Meld je snel aan voor deze laatste BBB van dit jaar. In de sfeervolle showroom van APHoutconstructies in Alblasserdam. Daar is plek voor maximaal 50 mensen!Opzet van een Bijzondere Blauwzame Bijeenkomst

Stichting BlauwZaam organiseert elke laatste donderdag van de maand (met uitzondering van de vakanties) een BBB.
Een BBB wordt georganiseerd door één van onze partners of geïnteresseerden in BlauwZaam en wordt ondersteund door de Commisie Communicatie & PR.

Een BBB start om 16:00 (15:30 Inloop) en eindigt om 18:00 uur.

Nadat de gastheer geopend heeft volgen er presentaties, pitches en netwerkmomenten.