Verslag Bijzondere BlauwZame Bijeenkomst
(28 november 2019) bij APhoutconstructies

Uitstekend verzorgde, goed bezochte
en boeiende BBB bij APHoutconstructies
 

Bouwen in hout. Dat was het onderwerp van een drukbezochte BBB bij APHoutconstructies in Alblasserdam op 28 november. Gastheer Ap Kremer had besloten er een bijzondere ontvangst van te maken. Hij had restaurant Le Barrage uit Alblasserdam uitgenodigd om de catering te verzorgen en daarbij ook voorbeelden te tonen van hun kookkunst. Niet eerder werden zulke culinaire hoogstandjes op een BBB geserveerd. De ontvangst was in de showroom van APHoutconstructies, tussen de massief houten tafelbladen. De houtkachel snorde, de wijn vloeide rijkelijk. Na een korte inleiding over de APHoutgroup en haar divisies was er een pitch door Pixtar over slimme klimaatoplossingen. Daarna was het woord aan Albert Oudenaarden van Van den Bergh houtimport en Mark Kemna van FSC Nederland. Een presentatie die in één klap duidelijk maakte waarom het zo belangrijk is om uitsluitend FSC hout te kopen en te gebruiken. Omdat dit het verschil is tussen het behoud van tropisch regenwoud of niet. Indrukwekkend en voortreffelijk gepresenteerd. Aan het eind kregen de bezoekers een linnen tas mee met informatiemateriaal over de diverse presentaties en een mooie fles wijn van eigen import door Le Barrage. Een bijzondere ontvangst!

Fotografie Peter Paul Klapwijk (https://www.instagram.com/ppkhm/)


 

Bouwen in hout als duurzame oplossing


De novembereditie van onze maandelijkse Bijzondere BlauwZame Bijeenkomst staat in het teken van Bouwen in Hout als duurzame oplossing voor het klimaatprobleem. Op 18 oktober was het programma VPRO Tegenlicht geheel gewijd aan dit onderwerp. Op 28 november is Bouwen in Hout het onderwerp van onze nieuwe BBB.

Een 2 minuten impressie van Tegenlicht.

Gastheer Ap Kremer geeft met zijn APHoutconstructies b.v. al sinds 2005 een duurzaam antwoord op het groeiende klimaatprobleem. “Afvalhout bestaat niet” is zijn motto. In de showroom waar hij ons ontvangt is dat te zien. Talloze fraaie meubelen en wanddecoraties maken hij en zijn mensen van wat anderen als afvalhout beschouwen. Maar het belangrijkste wat APHoutconctructies doet is bouwen van complete projecten in hout.

Bouwen in gecertificeerd hout is een duurzame en zeer fraaie oplossing voor het blijvend opslaan van CO2. In deze tijd van een totale bouwstop door de stikstofproblematiek is dit actueler dan ooit. In de VPRO documentaire werd ingegaan op bouwen in CLT, massief houten constructieplaten van kruislings op elkaar verlijmde vloerdelen tot zeer grote platen van 15 cm dik. APHoutconstucties werkt met een nog duurzamere plaat: zonder lijm maar met speciale hardhouten schroeven die zichzelf blijvend vastzetten.

Voor de aanpak van het klimaatprobleem en de stikstofproblematiek zal hier in ons land veel meer gebouwd moeten worden in hout. Het zal ervoor zorgen dat we veel meer gebruik gaan maken van de vele duizenden hectares bos die ooit voor houtproductie geplant werden. Door het selectief gebruik hiervan en het zorgvuldig herplanten ontstaat een beter bos met meer biodiversiteit en een betere leefomgeving voor mens en natuur.

Meld je snel aan voor deze laatste BBB van dit jaar. In de sfeervolle showroom van APHoutconstructies in Alblasserdam. Daar is plek voor maximaal 50 mensen!Opzet van een Bijzondere Blauwzame Bijeenkomst

Stichting BlauwZaam organiseert elke laatste donderdag van de maand (met uitzondering van de vakanties) een BBB.
Een BBB wordt georganiseerd door één van onze partners of geïnteresseerden in BlauwZaam en wordt ondersteund door de Commisie Communicatie & PR.

Een BBB start om 16:00 (15:30 Inloop) en eindigt om 18:00 uur.

Nadat de gastheer geopend heeft volgen er presentaties, pitches en netwerkmomenten.