29 september 2022: BBB bij Stout in Sliedrecht
 

Op de hamvraag "is waterstof de oplossing voor het verduurzamen van je bedrijfspand?" kregen de ruim 40 deelnemers een even helder als eerlijk antwoord: NEE!

Nog niet in elk geval, maar het komt wel. Dat is zeker.
Tot die tijd kunnen wij zelf heel veel doen aan verduurzaming.

Dat werd al duidelijk na de opening en het welkomstwoord door Jan Brand (BlauwZaam), dat werd nog duidelijker na de uitleg van Jan Korevaar (Stout) over de bouw van hun nieuwe pand en dat werd 100% tastbaar na de uitleg van Willem Sterkenburg (Klimaatservice Holland). Hij maakte ons meer dan en zeer overtuigend duidelijk dat verduurzaming iets is waar we niet op moeten wachten tot de techniek met iets nieuws komt maar dat wij daar gisteren al mee bezig moesten zijn.
Toegegeven, velen van ons zijn daar mee bezig.
Sommigen nog niet. En het is zo eenvoudig.

Met praktijkvoorbeelden en berekeningen toonde Willem aan dat verduurzamen, of zo je wilt bezuinigen, al begint bij het bewust dichtdoen van de deur. Bewust, beslist.
Want wij moeten het zelf doen: verduurzamen.
Als ondernemer, als consument.

Niet wachten, nu is de tijd dat we nog iets kunnen redden van wat wij als mensen slechts in bruikleen hebben: onze aarde.

Het zal duidelijk zijn dat dit ook het thema wordt van het BlauwZaam Symposium XI waar gastprekers Jan Rotmans en Thirza Monster ons aan de hand nemen en ons leiden door de wereld van circulaire netwerken.

Wat we verder nog kwijt willen?
Dank aan onze gastheren.
Het was perfect geregeld!

 

Bekijk hier de foto's van de BBB

 

In het nieuwe pand van Stout is werkelijk elk detail verwerkt waarmee duurzaam gebouwd en gewerkt kan worden. Een schitterend onderwerp voor een leerzame middag.

Het motto van Stout: Kijken en luisteren naar mensen. Daarmee beginnen we altijd. De mensen die een gebouw gaan gebruiken, die er gaan wonen, werken, verblijven of recreëren. Zij zijn het uitgangspunt van ons denken. Bij de uitvoering van onze projecten zijn het onze ‘mensen voor gebouwen’ die garant staan voor het resultaat. Mensen met hart voor hun werk, die weten waarvoor ze het doen: de toekomstige gebruikers van een gebouw of woning.

Bij Bouwonderneming Stout staan circa 100 gemotiveerde, betrouwbare professionals voor u klaar. Mensen met hart voor hun werk, die weten waarvoor ze het doen: voor de mensen die straks het gebouw of de woning gaan gebruiken.

Sinds januari 2022 heeft Stout, samen met zusterbedrijf Herkon, intrek genomen in het hypermoderne kantoorpand gelegen op een opvallende zichtlocatie langs de A15.
Dit hypermoderne pand was de meer dan perfecte locatie van onze BIJZONDERE BLAUWZAME BIJEENKOMST van donderdag 29 september 2022.


Opzet van een Bijzondere BlauwZame Bijeenkomst

Stichting BlauwZaam organiseert maandelijks en uiteraard indien de omstandigheden het toelaten een BBB. Een Bijzondere BlauwZame Bijeenkomst waar partners en geïnteresseerden elkaar op donderdagmiddag treffen op een bedrijfslocatie in de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. Waar ze door korte pitches van sprekers kennis kunnen opdoen over één van de vier thema’s van BlauwZaam. In het najaar vindt de jaarlijkse “moeder aller BBB’s” plaats: Het BlauwZaam Symposium.

Een BBB wordt georganiseerd door één van onze partners of geïnteresseerden in BlauwZaam en wordt ondersteund door de Commissie Communicatie & PR.
Nadat de gastheer de BBB geopend heeft volgen er presentaties, pitches en netwerkmomenten.