INFORMATIEPLICHT ENERGIEBESPARING
 

Hei -en Boeicop, 7 mei 2019
Vanaf 1 juli 2019 ben je verplicht  aan de overheid te rapporteren over jouw energiebesparing. Iedere organisatie die meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 gas verbruikt moet dit doen en dit gaat gecontroleerd worden door Omgevingsdiensten.
Stichting BlauwZaam, Alfa Gorinchem (gastheer) en Omgevingsdienst Zuid Holland Zuid informeerden de aanwezigen op 7 mei 2019.

Programma:
Na het welkom door Arnoud Bosch (directielid Alfa Gorinchem) en Rolia Wiggelinkhuijsen (bestuurslid BlauwZaam) testten de medewerkers Tim von Harras en Roos Marinissen van OmgevingsdienstZuidHollandZuid de kennis van de informatieplicht van de deelnemers. Dat viel niet mee.  In de pdf's worden de higlights van de informatieplicht op een rijtje gezet. 

Hoe je precies door de stapel papieren manoeuvreert vertelde Janneke Straver.  Zij nam ons stap voor stap aan de hand om het formulier in te vullen. Het simpelste lijkt nog de aanvraag van de E-herkenning. Ook hier in de pdf de handvatten. 

Tenslotte nam Jorian Blom ons mee in de mogelijkheden van subsidies voor energiebesparingsmaatregelen. Die zijn er veel. De overheid stimuleert met allerlei subsidies de energiebesparing en het opwekken van groene energie. 

 Het geheel werd afgesloten met een netwerkmoment. DE PARTNERS VAN DEZE MIDDAG
 

 

 DE PRESENTATIE VAN DEZE MIDDAG
 

Lees hier de bijdragen van de sprekers