Egbert de Jong

Architecten en adviseurs Jongzeeuw architecten, Tiel/Herwijnen

“Het minder verbruiken van energie is ons eerste en belangrijkste doel. Wat je niet verbruikt, hoef je niet op te wekken.” Zo staat op de site www.jongzeeuw.nl

De sitetekst vervolgt: “Bij het bouwen, verbouwen of restaureren betrekken wij het aspect Energiezuinigheid direct bij aanvang. Daarbij richten wij ons erop onze gebouwen energiezuinig te maken. Met weinig energie het comfort bereiken wat bij u past en wat u gewend bent. Langs een eenvoudige en duidelijke denklijn ontwikkelen wij de oplossingen. U zult versteld staan wat we bereiken, wanneer we onze visie toepassen voor uw gebouw. En we leveren de (na)zorg die hoort bij deze vernieuwende visie.”

JongZeeuw Architecten en adviseurs wil als ontwerppartner voor haar opdrachtgevers een rol spelen in het vormgeven van de bebouwde en onbebouwde omgeving. Vanuit hun specialisaties in met name woningbouw, scholenbouw en restauratie beschikken zij over de benodigde ontwerpvaardigheden en vakmanschap. Op het gebied van uitwerking en detaillering is het onze expertise om een project op te zetten en tot de oplevering te begeleiden.

Als speerpunt voor de toekomst wil het bureau zich blijven doorontwikkelen op het gebied van vernieuwing in de architectuur. Herleiding en versobering van de hedendaagse architectuur naar historische basisprincipes vormen daarvoor een goede basis. Zij investeren in kennis om, waar nodig met nieuwe technieken, de projecten goed uit te werken en te begeleiden. Daarbij ook het nodige aanpassingsvermogen inbrengend, voor opdrachtgever en omstandigheid.