Stem op Blauwzaam

Energietransitie mogelijk gemaakt door agrariërs

Wanneer:      31 juli,
Hoe laat:       16.00 uur
Waar:            in Nieuwland, Geer 30

Alle geïnteresseerden zijn welkom.
Ze kunnen hun licht op te steken, over de mogelijkheden van zonne energie en hoe het gerealiseerd is op boerderij de Groene Geer, en wellicht mensen ontmoeten die kunnen helpen om ook zelf deel te nemen aan en energie transitie. Woensdag 31 juli om 16:00 uur stelt wethouder Middelkoop van de gemeente Vijfheerenlanden de installatie officieel in gebruik.  

Installatie
Er zijn 410 zonnepanelen gelegd op het dak van één van de stallen van Boerderij Groene Geer in Nieuwland. Elk paneel heeft een capacitiet van 325 WhattPiek (wp).  Naar verwachting produceert dit dat dan zo’n 113500 kilowattuur per jaar.Een rekenaar zal zeggen; 410*325 is toch 133250 kilowattuur? Toch moet altijd rekening gehouden worden met minder dan 100 % productie. In dit geval rekent Peter Heikoop, eigenaar van het bedrijf op een max.productie van rond de 90%.
Met deze productie kunnen zo’n 38 huishoudens van groene stroom worden voorzien. Op dit moment ligt het gemiddelde gebruik van een huishouden op 3500 kilowatt per jaar.
De installatie van de panelen omvormers en aansluitkast is uitgevoerd door Tentensolar uit Lichtenvoorde. 

Rendabele investering?
De investering is financieel interessant omdat in het bedrijfsleven gebruik gemaakt kan worden maken van een SDE+ subsidie. De subsidieaanvraag is gedaan door Green 4 Solutions uit Gorinchem. Klanten van de boerderijwinkel en familieleden hebben meegeholpen om de benodigde investering van circa 110 duizend euro te doen.

Met dank aan
Het project kwam gereed door medewerking van RVO, Stedin, gemeente
Vijfheerenlanden, Tentensolar, Green4solutions, EMB2020, Stichting
Blauwzaam en klanten van Boerderij De Groene Geer.

Meer informatie