Alfa Accountants
 

Over Alfa

Wij geloven dat (lokaal) ondernemerschap de duurzame motor is van de economie en die motor willen we draaiende houden en krachtiger maken. Het bedrijf, de branche en de uitdagingen van onze klanten, we willen het van dichtbij meemaken. Vanuit een landelijk actieve organisatie, maar met een kantoor om de hoek. Met brede financiële kennis én specialistische branchekennis. Wij zijn overal dichtbij, dichtbij de ondernemers en hun werkgebied. Daar zijn we op ons best.

Met 30 vestigingen en ruim 900 medewerkers in accountancy en bedrijfsadvies. Alfa heeft niet alleen oog voor de zakelijke kanten van het ondernemersbestaan, maar ook voor de menselijke kant. Dichtbij de mens, achter de ondernemer komen de cijfers tot leven en krijgen ze pas echt betekenis. Dat maakt ons vak de moeite waard.

Onze duurzaamheidsambitie

De visie van Alfa omtrent duurzaamheid is simpel: wij werken aan en ondersteunen het ontwikkelen van een duurzame economie. Zo kijken wij kritisch naar wat wij zelf als organisatie kunnen doen om met een zo gering mogelijke impact op het milieu onze dienstverlening te verrichten. 

Een lage CO2-footprint

Veel van onze kantoren zijn voorzien van zonnepanelen en daardoor zorgen wij voor een zo laag mogelijke CO2-footprint. Wij werken zoveel mogelijk online, jaarrekeningen worden digitaal verstrekt en ondertekend om het papiergebruik te reduceren. Ook steunen wij diverse duurzame projecten, zoals ZOA vluchtelingenzorg, Social Impact Factory Utrecht en de Social Impact Day Noord, Zwolle en Twente. Vanuit onze duurzame ambitie nemen wij ook deel aan de Community of Practice Financiering Circulaire Bouw. Dit is een initiatief van NederlandCirculair!  Binnen een open leeromgeving (waaraan organisaties met verschillende disciplines deelnemen) gaan we de uitdaging aan om levensvatbare circulaire bedrijfsmodellen te ontwikkelen aan de hand van een concrete casus. Door Alfa zijn de financiële uitdagingen bij de realisatie van circulaire bouw doorgerekend en van commentaar voorzien.

De B Corp onder de accountants

Alfa is sinds 1 december 2014 B Corp gecertificeerd. Onder de naam B Corp opereert een internationaal netwerk van bedrijven die allemaal hetzelfde doel hebben: ondernemen en tegelijkertijd iets goed doen voor mens, milieu en maatschappij. Met het keurmerk bevinden we ons in goed gezelschap. Bekende Nederlandse B Corps zijn Ben & Jerry’s, Tony Chocolonely, Dopper en Triodos Bank. Om B Corp te kunnen worden moeten bedrijven een streng en uitgebreid assessment doorlopen en de Verklaring van verbondenheid onderschrijven. Voor meer informatie, kijk dan hier.

Duurzaamheidsvraagstukken

Ook onze klanten hebben vraagstukken over duurzaamheid. Een belangrijke aandachtspunt is dat elk kantoor met een vloeroppervlak van meer dan 100m2 per 1 januari 2023 moet beschikken over minimaal energielabel C. Kantoorgebouwen die op deze datum geen label C hebben, mogen niet worden gebruikt of in gebruik worden genomen. Onze collega’s adviseren op dit moment al diverse ondernemers bij deze transitie. Ook zijn er diverse subsidies die je kunt aanvragen bij (duurzame) investeringen. De belangrijkste tip: neem vroeg in het traject – nog voordat offertes en opdrachten worden getekend – contact met ons op. Alleen in dat stadium heb je nog de mogelijkheid om aanpassingen voor te stellen of specifieke subsidies aan te vragen. Daarnaast lichten wij ondernemers voor op het gebied van duurzaamheid. Bekijk bijvoorbeeld eens onze webinars over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Contact met Alfa

Alfa Accountants en Adviseurs
Stephensonweg 1
4207 HA  Gorinchem
088-253 1950
gorinchem@alfa.nl
www.alfa.nl