Mourik Infra

Mourik werkt aan een duurzame leefomgeving

Wij vinden het van groot belang dat onze kinderen en komende generaties optimaal gebruik kunnen maken van onze planeet. Daarom werken wij aan een duurzame leefomgeving. We leggen duurzame infrastructuur aan, verlagen de energierekening van de industrie en realiseren duurzame energievoorzieningen.
Infra 
Wij voeren onze infrawerken op efficiënte en slimme wijze uit, zodat de omgeving minimale hinder ondervindt. En we leggen duurzame infrastructuur aan met een lange levensduur en een lage onderhoudsbehoefte. Dit doen we onder andere met behulp van innovaties op het gebied van asfalt. Denk aan asfaltmengsels die biobased zijn, volledig circulair, een langere levensduur. 
Mourik is een betrouwbare partner
Betrokkenheid, betrouwbaarheid en vakmanschap zijn onze kernwaarden. We zeggen wat we doen en wij doen wat we beloven. Ketensamenwerking, waarbij we gezamenlijk aan een gemeenschappelijke visie werken, vinden we erg belangrijk. 

Onze mensen maken het verschil

Ze zijn onze belangrijkste asset: onze mensen, ofwel de Mourik-medewerkers. Door hun vakmanschap realiseren we de mooiste werken. Wij willen dat iedere medewerker het naar zijn zin heeft bij Mourik en veilig zijn werk kan uitvoeren. Vandaar onze basisregel: We doen het veilig of we doen het niet!
Wij zien het als onze plicht om goed voor onze mensen te zorgen. Een prettig en motiverend werkklimaat, ruimte voor talent, duurzame inzetbaarheid en een veilige, gezonde werkomgeving: dat zijn de speerpunten van ons personeelsbeleid. 
Om een positieve impact te hebben op de maatschappij - iets wat ons zeer na aan het hart gaat - doen we onder andere aan social return: we nemen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. Daarnaast geven we dodehoeklessen op basisscholen in de regio’s waar we werken, om kinderen bewust te maken van het gevaar van de dode hoek van groot materieel.

CO2-Prestatieladder


Bij ons, is volop aandacht voor het terugdringen van CO2-emissies. Wij hebben de systematiek van de CO2-Prestatieladder geïmplementeerd in onze organisatie. De CO2-prestatieladder is in beheer door Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen. De ladder bestaat uit vijf niveaus en vier invalshoeken, en kan door een onafhankelijke instantie gecertificeerd worden.
Mourik Infra heeft het hoogste niveau van de CO2-Prestatieladder. Wij willen in de infra het verschil maken door minder CO2 te veroorzaken bij de uitvoering van onze projecten, en duurzame oplossingen te genereren.
Wij committeren ons aan de Europese doelstelling van 20% CO2-reductie in 2020. Dit doen we door het reduceren van ons brandstof- en energieverbruik. Onze langetermijndoelstelling is om in 2035 energieneutraal te worden. Vanaf de ontwerpfase denken wij al na over het materiaalgebruik, de gebruiks- en onderhoudsfase en het mogelijke energieverbruik. 

Contact

Mourik Infra
infra@mourik.com
0184-667200
Voorstraat 67
2964 AJ Groot-Ammers
Nederland
www.mourik.com