BlauwZaam Convenant Circulair Bouwen – Hergebruik bouwmateriaal

Op 29 maart hebben een tiental partners van BlauwZaam uit de bouwketen in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, zich over het nieuw convenant Circulair Bouwen gebogen. Met als doel om gedurende een bepaalde periode de transitie naar circulair bouwen in de regio te versnellen en  het aandeel hergebruik van bouwmateriaal, dat vrijkomt uit sloop en renovatie, te vergroten.  BlauwZaam gelooft dat een regionale samenwerking helpt om concrete stappen te maken. ‘Ons kent ons’ praat een stuk makkelijker.  De bijeenkomst vond plaats bij Urban Miners van Dura Vermeer te ’s Gravendeel. Deelnemers aan het convenant zijn o.a. BM van Houwelingen; Damsteegt Waterwerken; Dekker Kozijnen; Korenet; Lumeco, P.van Leeuwen; Stout; ThuisinBouwen; Timmer- en Aannemersbedrijf van de Graaf Organisatie is in handen Urban Miner (Dura Vermeer); Stichting BlauwZaam; Koncerna; Verdraaid Goed
We houden je op de hoogte


9 mei Vervolg convenant Circulair & Hergebruik Bouwmaterialen

Op 9 mei heeft BlauwZaam een 2e sessie belegd bij KoreNet Recycling te Groot-Ammers nav start bijeenkomst voor sluiten van Convenant Circulair & Hergebruik Bouwmaterialen. 
En met een mooi resultaat. Alle betrokkenen konden zich vinden in de ontwerptekst, en de voorwaarden om dit onderwerp breder in de markt te positioneren. 
Hét streven is om voor de as. bouwvakkantie het Convenant te ondertekenen, een gezamenlijk project in te brengen, en verbreding in de markt te zoeken. 
Aangesloten partners tonen veel enthousiasme en willen met dit thema echt aan de gang!