In samenwerking met VerdraaidGoed organiseert Blauwzaam de circulaire masterclass ‘Waarde in de Waard'. Deze masterclass is een serie van inspirerende en leerzame werksessies en resulteert in nieuwe circulaire concepten. In een tijdsbestek van 3 maanden passen de deelnemers de beproefde ‘Waardeloos Weer Waardevol’-werkwijze toe op hun eigen organisatie.
Deelnemers werken samen met ervaren circulaire denkers en ontwerpers aan nieuwe oplossingen voor hun circulaire uitdagingen. Het aantal deelnemers aan deze masterclass is beperkt, zodat een individuele, organisatiespecifieke begeleiding gedurende het traject geborgd is en deelnemende organisaties het maximale uit hun traject kunnen halen. Door de financiële bijdrage van Gemeente Molenlanden en Gemeente Vijfheerenlanden kunt u tegen een voordelig tarief deelnemen.
Momenteel staat er geen nieuwe masterclass gepland. Maar als u interesse hebt om deel te nemen, laat ons dat weten via onderstaand formulier of bij Gerard de Winter (gerard@koncerna.nl; 06 38610455).
Doel:
Het doel van deze masterclass is om u te inspireren, u de circulaire ontwerpprincipes toe te laten passen en u te helpen om tot concrete circulaire innovaties te komen. Zo helpen we met elkaar afval en verspilling in de regio terug te dringen en bent u een inspirerend voorbeeld voor de organisaties om u heen.
Aanpak:
Tijdens deze masterclass wacht u het volgende:
Een meer gedetailleerde omschrijving van het programma vindt u hier.
Beoogde resultaten:
Aan het einde van de masterclass 'Waarde in de Waard' heeft u:
In dit filmpje vertellen deelnemers aan de masterclass over hun ervaringen en resultaten.
"Deze masterclass is heel concreet. Het heeft mij in korte tijd enorm geholpen om mijn ideeën tastbaar te maken. Aan het einde van het traject liep ik met een concreet actielijstje de deur uit."
Arie Korevaar, Korenet Recycling
"Voor onze circulaire ambities is het heel belangrijk om met lokale partners samen te werken. Deelname aan 'Waarde in de Waard' heeft ons - naast nieuwe ideeën - ook nieuwe zakenpartners opgeleverd, die net als wij circulaire innovatie snel concreet willen maken."
Arjan Kraijo, De Gespreide Herberg
“Nadat ik deze Masterclass zelf gevolgd heb, kan ik andere organisaties met een of meer concrete afvalstromen alleen maar aanraden ook in te stappen. Je verzint goede oplossingen voor dit soort reststromen nou eenmaal niet even tussen de bedrijven door. Dat vraagt echt om kennis en deskundigheid. En die doe je tijdens Waarde in de Waard dus ruimschoots op.” (lees hier het volledige interview)
Peter Vis, CF Groep
“Door de Masterclass hebben we straks ook minder restafval. Dat maakt onze footprint kleiner én scheelt in onze portemonnee doordat we minder gaan betalen voor het afvoeren van ons afval.” (lees hier het volledige interview)
Pieter-Jan van de Steenoven, Esbi
“De Masterclass overtrof mijn verwachtingen. Ik denk dat dat vooral komt doordat we niet alleen aan een concreet product werkten. We leerden ook langs welke werkwijze je tot een goede en gedetailleerde uitwerking van een concept komt. Zo leerde ik bijvoorbeeld hoe je door de juiste vragen te stellen en het blijven doorvragen tot de kern van een vraagstuk komt. Al dat soort dingen kan ik nu ook gewoon zelfstandig toepassen.” (lees hier het volledige interview)
Gitta Spruit, Waardlanden
Details over deelname aan de masterclass 'Waarde in de Waard':
1) Deze investering levert u naar verwachting een goed rendement op, bijvoorbeeld door minder verspilling, lagere kosten van afval, een betere score op uw MVO- of CO2-Prestatieladder, slimmere producten en productiemethoden en/of een betere uitstraling van uw organisatie bij uw zakenrelaties en werknemers. Bovenal levert het u een concreet circulair concept voor uw organisatie op.
En verder:
Meld u aan als geïnteresseerde! Of neem contact op met Gerard de Winter op 0638610455 of via gerard@koncerna.nl.
Deze masterclass is een vervolg op de succesvolle circulaire verkenning ‘Waarde in de Waard’ uit 2018 van Stichting Blauwzaam en mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Meerjarenprogramma 'Groen Verbindt'. Editie 2020 is in december 2020 van start gegaan, is in juli 2021 afgerond en werd mogelijk gemaakt door Gemeente Molenlanden en Gemeente Vijfheerenlanden. Voor een nieuwe editie hopen wij weer fondsen te vinden voor de financiering, zodat de financiële bijdrage van de deelnemers beperkt kan blijven.
Wanneer | Wat | Voor wie |
|
|
| ||
|
| ||